Finanszírozás

Hitel

Ingatlanvásárlást tervezve érdeklődőink gyakran kérdeznek minket hitelfelvételi lehetőségeikről.

Ilyen esetekben független hitelközvetítő partnerünkhöz irányítjuk őket, ahol a teljes piacot lefedő pénzintézeti kapcsolatnak köszönhetően több ajánlatot is kapnak. Ezt követően kiválasztják a nekik leginkább megfelelő konstrukciót.

A hitelfelvétel folyamata 11 lépésben

 1. Ügyfelünk kiválasztja kínálatunkból a neki leginkább megfelelő ingatlant.
 2. Az ügyfél beleegyezését követően átadjuk hitelközvetítő partnerünknek azt az elérhetőséget, melyen keresztül a leggyorsabban fel tudja venni a kapcsolatot leendő vevőnkkel.
 3. Rövid adategyeztetést követően hitelközvetítő partnerünk megkeresi azokat a pénzintézeteket, akik adott körülmény között hitelt tudnak nyújtani a vevőnek.
 4. Ügyfelünk kiválasztja a számára legjobb feltételeket nyújtó ajánlatot.
 5. Hitelközvetítő partnerünk segítségével a vevő összegyűjti azokat a dokumentumokat, amik adott pénzintézet előírása szerint a hitelelbírálás elengedhetetlen kellékei.
 6. A hitelkérelem benyújtásra kerül. Ezt követően a bank értékbecslőt jelöl ki az ingatlan hitelfedezeti értékének megállapítására. Az elbírálás során előfordulhat, hogy a pénzintézet további dokumentációt kér. Egyes esetekben (további) kezes vagy fedezet bevonását írja elő.
 7. Megtörténik a hitelelbírálás, mely jó esetben zöld utat jelent a kiválasztott otthon vagy befektetés megvásárlásához.
 8. Az adásvételi szerződést szerkesztő ügyvéd megkapja a hitelt nyújtó pénzintézet adásvételi szerződésre vonatkozó formai követelményeit és e szerint készíti el a szerződést. Az adásvételi szerződés aláírásra kerül és a hitelfolyósító intézet is kap belőle egy példányt. A benne foglaltak szerint elindítja belső folyamatai a hitelszerződés aláírásához
 9. A hitelszerződés aláírásra kerül, valamint közjegyzői okiratba foglalják.
 10. A vevő (adós) megfizeti a vételár teljes önrészét. Vevő benyújtja az önerő nyilatkozatot és a lakásbiztosítási kötvényt.
 11. A hitel – minden esetben, mint a legutolsó vételár részlet-, az adásvételi szerződésben foglaltak szerint, határidőben folyósításra kerül.

A hitelfelvételhez szükséges dokumentáció (a teljesség igénye nélkül)

 • személyes iratok (személyi igazolvány, lakcím kártya, adókártya) az adós(ok), adóstárs(ak), kezes(ek), haszonélvező(k) részéről
 • jövedelmet igazoló dokumentumok az adós(ok), adóstárs(ak) és kezes(ek) részéről
 • biztosítéki ingatlan(ok) adatai és a velük kapcsolatos bizonyító erejű dokumentumok
 • alaprajz
 • földhivatal által érkeztetett adásvételi szerződés

Családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK)

Új lakás vásárlására is igényelhető, vissza nem térítendő állami támogatás, melynek összege a már meglévő vagy a vállalt gyermekek számától függ.

A CSOK igénybevételére meglévő gyermekeik után házastársak, élettársak és egyedülálló személyek – életkortól függetlenül – egyaránt jogosultak lehetnek. A megelőlegezett kedvezményért előre vállalt gyermek után kizárólag házaspárok igényelhetik a kedvezményt, akik közül legalább egyik félnek 40 év alattinak kell lennie.

Jogosultsági feltételek

 • büntetlen előélet (valamennyi bűntett, illetve a vagyon elleni, család vagy gyermekek elleni, költségvetést károsító vagy a gazdálkodás rendjét sértő vétségek tekintetében)
 • köztartozás mentesség
 • 1 és 2 gyermek esetén 180 napos folyamatos TB jogviszony (legfeljebb 30 nap megszakítással)
 • 3 vagy több gyermek esetén 2 éves folyamatos TB jogviszony (legfeljebb 30 nap megszakítással), melyből az igénylést megelőző 180 napban kizárólag keresőtevékenység (pl. munkaviszony, vállalkozói jogviszony, őstermelői jogviszony, megbízási szerződés) fogadható el
 • Gyermekkel még nem rendelkezők is igénybe vehetik, amennyiben házaspárok és a Kormányhivataltól igazolással rendelkeznek, hogy más megelőlegező kölcsönnel nem rendelkeznek.
 • Minden gyermeknek rendelkezni kell személyi igazolvánnyal, lakcímkártyával, adószámmal.

Vissza nem térítendő támogatás mértéke

Gyermekek számaAlapterületTámogatás mértéke
1 gyermekLegalább 40m2-t elérő lakás600 000 Ft
2 gyermekLegalább 50m2-t elérő lakás2 600 000 Ft
3 vagy több gyermekLegalább 60m2-t elérő lakás10 000 000 Ft

Kamattámogatott hitel felvételének feltételei

Otthonteremtő Kamattámogatott lakáshitel
Támogatás időszakaA futamidő első 25 évében
ÁllampolgárságMagyar állampolgárok és Magyarországon bejelentett lakcímmel rendelkező GT-állampolgárok
Életkor/családi állapotGyermektelen házaspárok esetén min. az egyik fél 40 év alatti, vagy gyermekkel rendelkező személyek életkori határ nélkül is igényelhetik.
Ingatlan vételára (ÁFÁ-val, telekhányad nélkül), illetve építési költségeNincsen vételár korlát
Tulajdoni hányadIgénylő(k) legalább 100%-os tulajdonjogot kell szereznie(ük) a hitelcél szerinti ingatlanban
Benyúltásra vonatkozó korlátAz adásvételi szerződést követő 120 napon belül
HitelösszegMax.10 millió Ft

 

Kapcsolat

Ha kérdése van, bátran forduljon hozzánk!